Spaghetti aglio, olio e peperoncino
1279
1
0
udostępnij
100g
kcal 465,3
białko 8,4
węgl. 53,5
tłuszcz 24,1
cały przepis
kcal 815,2
białko 14,7
węgl. 93,8
tłuszcz 42,2

Spaghetti aglio, olio e peperoncino

Wszyscy znamy chwile, gdy nie wiemy do końca na co mamy ochotę, lodówka świeci pustkami, a podróż do sklepu jest dla nas czymś bardzo odległym. Mam na to swoje rozwiązanie.


Składniki

Czosnek 3 ząbki
Oliwa z oliwek 3 łyżki
Makaron spaghetti 120 g
Ser Parmezan 4 g
Papryka ostra 1 szczypta

Dodaj składnki do lodówki
i wyszukaj podobne przepisy

Przepis

Makaron gotujemy al dente zgodnie z czasem podanym na opakowaniu. Międzyczasie siekamy czosnek i papryczkę. Wrzucamy wszystko na zimną patelnię i dodajemy oliwę. Szklimy na małym ogniu dbając o to, żeby czosnek nie zbrązowiał ! Ugotowany makaron dodajemy do oliwnej mieszanki i jeszcze chwilę ogrzewamy i mieszamy. Na talerzu posypujemy serem. Można dodać pietruszkę.

zrondla.blogspot.com