Prosciutto e Melone
847
0
0
udostępnij
100g
kcal 91,3
białko 3,4
węgl. 5
tłuszcz 6,4
cały przepis
kcal 1180
białko 44,5
węgl. 65,1
tłuszcz 82,5

Prosciutto e Melone

Czas na szybką, co nie znaczy byle jaką przystawkę. Ostatnio zrobiłem ją w mniej niż 5 minut. Najlepiej smakuje wszystko razem, ale zawsze można wydłubać melona bądź szynkę ;)


Składniki

Oliwa z oliwek 6 łyżek
Świeżo mielony pieprz 3 szczypty
Sól morska 3 szczypty
Liście młodego szpinaku 15 g
Ocet balsamiczny 3 łyżki
Dojrzały melon 1 szt.
Szynka parmeńska 150 g

Dodaj składnki do lodówki
i wyszukaj podobne przepisy

Przepis

Melona kroimy w plasterki, bądź niewielkie ósemki (takie jak z jabłka), nakładamy oprószone solą zielone liście (młody szpinak, roszponka lub rukola), na sam wierzch 10 plasterków szynki. Dekorujemy kilkoma listkami. Polewamy sosem (3 łyżki octu balsamicznego + 6 łyżek oliwy, sól) dopiero po nałożeniu na talerz.

zrondla.blogspot.com