Polędwiczki wieprzowe po tajsku
1727
0
0
udostępnij
100g
kcal 89,3
białko 8,6
węgl. 3
tłuszcz 4,7
cały przepis
kcal 972,5
białko 93,3
węgl. 32,4
tłuszcz 51

Polędwiczki wieprzowe po tajsku

Polędwiczki wieprzowe z warzywami w sosie ostrygowym


Składniki

Cebula 1 szt.
Marchew ½ szt.
Papryka ½ szt.
Cukinia ½ szt.
Olej 2 łyżki
Sos sojowy 3 łyżki
Sos ostrygowy 2 łyżki
Chili 1.5 łyżeczki
Polędwiczka wieprzowa 400 g

Dodaj składnki do lodówki
i wyszukaj podobne przepisy

Przepis

Polędwiczkę pokroić w kostkę i wymieszać z chili (zostawić tak na 10-15 minut). Na patelni rozgrzać olej i wrzuć cebulę. Gdy to nastąpi, dodać polędwiczkę, marchew, paprykę i cukinię. Gdy mięso się usmaży, dodać sosy sojowy i ostrygowy. Dusić od 3 do 5 minut. Podawać z ryżem i ewentualnie orzeszkami ziemnymi.