Leczo
890
0
0
udostępnij
100g
kcal 33
białko 1,8
węgl. 5,5
tłuszcz 0,4
cały przepis
kcal 1006,5
białko 53,5
węgl. 167,4
tłuszcz 12

Leczo

Najlepsze na świecie leczo według przepisu mojej mamy


Składniki

Pomidor 3 szt.
Cebula 2 szt.
Papryka chili 1 szt.
Czosnek 3 ząbki
Papryka czerwona 2 szt.
Pieprz 1 szczypta
Koncentrat pomidorowy 200 g
Vegeta 1 łyżka
Tabasco 1 łyżka
Bulion 1 szklanka
Papryka zielona 2 szt.
Papryka biała 10 szt.

Dodaj składnki do lodówki
i wyszukaj podobne przepisy

Przepis

Wszystkie warzywa umyj (z papryk usuń gniazda nasienne) i pokrój w większą kostkę - ok 1cm na 1 cm. W dużym garnku roztop mało. Na maśle zeszklij cebulę. Dodaj pokrojoną w kostkę kiełbasę. Smaż kilka minut. Następnie dodaj pokrojone papryki i całość oprósz Vegetą, solą i pieprzem. Smaż przez około 2 minuty ciągle mieszając. Dolej bulionu. Dodaj drobno posiekane chilli i czosnek. Dodaj pomidory i przecier pomidorowy. Dokładnie wymieszaj i doprowadź do wrzenia. Gotuj na małym ogniu przez około 15 - 20 minut aż wszystkie warzywa będą miękkie. Następnie dopraw do smaku solą, pieprzem. Jeżeli lubisz ostre dania dodaj tabasco lub chilli. Serwuj z pieczywem. Smacznego!

babeczkapiecze.blogspot.com