Wegetariańska pomidorowo-paprykowa pasta do chleba
1152
1
0
udostępnij
100g
kcal 75,6
białko 2,6
węgl. 5,1
tłuszcz 4,5
cały przepis
kcal 562,1
białko 19,2
węgl. 37,7
tłuszcz 33,2

Wegetariańska pomidorowo-paprykowa pasta do chleba

Przepis pochodzi z książki - Kuchnia dietetyczna. 1001 przepisów


Składniki

Sok z cytryny 2 łyżeczki
Czosnek 1 ząbek
Oliwa z oliwek 2 łyżki
Czerwona papryka 2 szt.
Pieprz czarny 1 szczypta
Cebula czerwona 1 szt.
Pomidor suszony 1 łyżeczka
Bazylia liście 5 szt.
Serek homogenizowany 100 g

Dodaj składnki do lodówki
i wyszukaj podobne przepisy

Przepis

Papryki umyć, wyciąć gniazda nasienne, pociąć na grube plastry. Cebule i czosnek obrać, posiekać. Pokrojone warzywa umieścić na blaszce, skropić oliwą, piec 30 min. w temp.200 C, aż papryka będzie miękka. Ostudzona paprykę obrać ze skórki. Cebulę, czosnek, listki bazylii oraz miąższ papryki zmiksować na gładką masę. Dodać pozostałe składniki, jeszcze raz zmiksować. Schłodzić w lodówce. Podawać z ciemnym chlebem i zieloną sałatą.

mojequlinaria.blogspot.com