Młoda kapusta gotowana
1156
0
0
udostępnij
100g
kcal 22,4
białko 1,2
węgl. 3,3
tłuszcz 0,4
cały przepis
kcal 1041,5
białko 57,6
węgl. 152
tłuszcz 18,5

Młoda kapusta gotowana

Kapusta jest świetnym dodatkiem do szagówek (kopytek) do klusek kładzionych itd.


Składniki

Młoda kapusta 1 szt.
Sól 1 łyżeczka
Cukier ½ łyżeczki
Woda ½ szklanki
Smalec 1 łyżka
Ocet 1.5 łyżki

Dodaj składnki do lodówki
i wyszukaj podobne przepisy

Przepis

Na spód garnka wlewamy trochę wody, kapustę szatkujemy i wsypujemy ją do garnka. Wkładamy łyżkę smalcu, 1 łyżeczkę soli i 0,5 łyżeczki cukru oraz ocet. Kapustę smażymy tak długo aż nie będzie miękka od czasu do czasu mieszając. Ja jeżeli widzę że jest mało wody na spodzie to dolewam w trakcie smażenia aby uniknąć spalenia.