Zupa-krem z kapusty
1408
0
0
udostępnij
100g
kcal 44,5
białko 3,3
węgl. 5,7
tłuszcz 0,6
cały przepis
kcal 596,6
białko 44,8
węgl. 76,3
tłuszcz 8,4

Zupa-krem z kapusty

Bez śmietany i podsmażania warzyw.


Składniki

Młoda kapusta 400 g
Cebula duża 1 szt.
Pietruszka natka 50 g
Ziemniak średni 2 szt.
Bulion warzywno-drobiowy 3 szklanki

Dodaj składnki do lodówki
i wyszukaj podobne przepisy

Przepis

Pokrój ziemniaki w niewielką kostkę, a cebulę posiekaj. Zalej bulionem i gotuj na niewielkim ogniu. Po ok. 5-10 min dodaj pokrojoną kapustę. Gdy warzywa staną się miękkie, dodaj zioła i zmiksuj wszystko blenderem na gładki krem. Zupę podawaj udekorowaną kleksem jogurtu lub śmietany oraz świeżym koperkiem/ pietruszką.