Omlet z szynką i camembertem
1240
0
0
udostępnij
100g
kcal 213,3
białko 12,4
węgl. 4,8
tłuszcz 16,6
cały przepis
kcal 770,5
białko 44,8
węgl. 17,3
tłuszcz 59,8

Omlet z szynką i camembertem

Szybki, improwizowany omlet. Smakował mocno camembertowo bo dodałam sporo sera


Składniki

Jaja 2 szt.
Mleko 4 łyżki
Pieprz 1 szczypta
Sól 1 szczypta
Szynka 70 g
Pomidor suszony 3 szt.
Ser Camembert o smaku chili 50 g
Bazylia liście 5 g

Dodaj składnki do lodówki
i wyszukaj podobne przepisy

Przepis

Pokrój szynkę w paski, a pomidory na mniejsze kawałki. Lekko podsmaż, pod koniec dodając posiekaną bazylię. Jajka wymieszaj z mlekiem, solą i pieprzem. Przelej na rozgrzaną patelnię z odrobiną masła. Gdy omlet będzie niemal całkowicie ścięty przełóż na jego połowę szynkę i pomidory. Nałóż plasterki sera i złóż placek na pół. Po roztopieniu sera zdejmij omlet z patelni i wyłóż na talerz.