Placuszki z kalarepy i rzodkiewki
848
0
0
udostępnij
100g
kcal 105,5
białko 4,4
węgl. 17,8
tłuszcz 1,6
cały przepis
kcal 1139,5
białko 47,6
węgl. 192,6
tłuszcz 16,8

Placuszki z kalarepy i rzodkiewki

Kalarepa, rzodkiewka, cebula i (dietetycznie) otręby.


Składniki

Cebula 1 szt.
Jaja 2 szt.
Mleko 1 szklanka
Pieprz 1 szczypta
Sól 1 szczypta
Rzodkiewka 10 szt.
Kalarepa duża 2 szt.
Mąka pszenna 1 szklanka
Vegeta 1 szczypta

Dodaj składnki do lodówki
i wyszukaj podobne przepisy

Przepis

Podane proporcje są mocno orientacyjne bo wszystko dodawałam „tak na oko”.

W blenderze/rozdrabniaczu posiekaj warzywa. Wymieszaj z jajkami, mlekiem i mąką. Popraw do smaku solą, pieprzem oraz przyprawą typu vegeta. Smaż niewielkie placuszki na złoty kolor. Podawaj saute, z ketchupem, sosem czosnkowym, jogurtowym, śmietaną, etc.