Pesto po polsku - z ziemniakami
809
2
0
udostępnij
100g
kcal 387,3
białko 1,4
węgl. 8,1
tłuszcz 39,7
cały przepis
kcal 981
białko 3,5
węgl. 20,5
tłuszcz 100,5

Pesto po polsku - z ziemniakami

Ziemniaczane pesto smakuje wybornie. Mocno bazyliowo i podobnie do klasycznego


Składniki

Czosnek 1 ząbek
Pieprz 1 szczypta
Sól 1 szczypta
Mały ugotowany ziemniak 1 szt.
Olej ½ szklanki
Świeża bazylia 60 g

Dodaj składnki do lodówki
i wyszukaj podobne przepisy

Przepis

Umieść bazylię, obrany czosnek i olej w misie blendera lub malaksera. Zblenduj na jednolitą masę. Dodaj pokrojonego na małe kawałki ziemniaka i jeszcze raz zblenduj. Dopraw do smaku solą i pieprzem.