Jogurtowe lody jagodowo-brzoskwiniowe
806
0
0
udostępnij
100g
kcal 52
białko 1,8
węgl. 10,3
tłuszcz 0,4
cały przepis
kcal 318,4
białko 11,3
węgl. 62,9
tłuszcz 2,7

Jogurtowe lody jagodowo-brzoskwiniowe

Przepyszne lody idealne na letnie upały


Składniki

Brzoskwinie Paraguayo 3 szt.
Jogurt naturalny 150 ml
Cukier 1 łyżeczka
Borówki 1 szklanka

Dodaj składnki do lodówki
i wyszukaj podobne przepisy

Przepis

Jagody i brzoskwinie opłukać pod letnią wodą. Brzoskwinie wypestkować i pokroić na mniejsze kawałki. Owoce wrzucić do wysokiego naczynia lub kielicha blendera, dodać jogurt i zmiksować na jednolitą masę. Jeśli będzie potrzeba, dosłodzić cukrem i dobrze wymieszać (choć domyślam się, że nie będzie to potrzebne, bo brzoskwinie Paraguayo są same w sobie wystarczająco słodkie, by 'posłodzić' masę :) ). Przelać do foremek do lodów lub plastikowych kubeczków, przykryć folią aluminiową i wetknąć drewniane patyczki do lodów. Wstawić do zamrażarki do całkowitego zastygnięcia.