Surówka z młodej kapusty
867
1
0
udostępnij
100g
kcal 24,9
białko 1,7
węgl. 3,4
tłuszcz 0,4
cały przepis
kcal 662,1
białko 46,2
węgl. 91,2
tłuszcz 10

Surówka z młodej kapusty

Najlepsza przygotowywana na świeżo!


Składniki

Główka młodej kapusty ½ szt.
Marchew 3 szt.
Pieprz 2 szczypty
Pietruszka natka ½ szt.
Sól 2 szczypty
Majonez 2 łyżki
Pęczek szczypiorku ½ szt.
Cukier 2 szczypty
Ocet 1 łyżka

Dodaj składnki do lodówki
i wyszukaj podobne przepisy

Przepis

Kapustę posiekać, marchew zetrzeć na tarce o małych oczkach, dodać posiekany szczypior oraz natkę pietruszki. Skropić lekko octem. Do smaku dodać sól, pieprz oraz cukier. Na koniec wymieszać z majonezem.

mojequlinaria.blogspot.com