Leczo z kiełbasą
885
0
0
udostępnij
100g
kcal 49,2
białko 2,4
węgl. 3,1
tłuszcz 2,9
cały przepis
kcal 1933,5
białko 92,6
węgl. 121,6
tłuszcz 114,8

Leczo z kiełbasą

Przepyszne jedzonko z dużą ilością warzyw


Składniki

Pomidor 1 kg
Cebula 1 szt.
Papryka czerwona 2 szt.
Pieczarki 100 g
Pieprz ½ łyżeczki
Sól ½ łyżeczki
Kiełbasa podwawelska 200 g
Cukinia 3 szt.
Olej 4 łyżki
Chili 1 szczypta
Papryka zielona 1 szt.

Dodaj składnki do lodówki
i wyszukaj podobne przepisy

Przepis

Przygotuj duży garnek i przykrywkę, wlej do niego 2 łyżki oleju. Nastaw garnek na mały ogień, gdy olej będzie rozgrzany wrzuć cebulę pokrojoną w grubą kostkę. Podczas gdy cebula będzie się rumienić umyj pomidory i pokrój je dość drobno, dorzuć je do cebuli, delikatnie posól i przykryj, zamieszaj co jakiś czas. Umyj paprykę i pokrój ją w kostkę, dorzuć do garnka. Cukinię opłukaj i pokrój w niezbyt grube półksiężyce, dorzuć ją do reszty. Pieczarki umyj i pokrój w plasterki i dodaj do garnka. Kiełbasę pokrój w talarki i podsmaż na patelni na 2 łyżkach oleju, gdy się ładnie zarumieni dorzuć ją do warzyw. Przypraw do smaku i zostaw na małym ogniu na ok 10 minut,
Smacznego!