Roladki z kapusty
751
0
0
udostępnij
100g
kcal 109,3
białko 4,1
węgl. 4,5
tłuszcz 8,2
cały przepis
kcal 833,9
białko 31,5
węgl. 34,4
tłuszcz 62,3

Roladki z kapusty

Słodko-pikantne


Składniki

Sól 1 szczypta
Ocet winny biały 2 łyżki
Olej 4 łyżki
Sos sojowy jasny 1 łyżka
Cukier 1 łyżka
Tabasco 0.4 ml
Bulion ½ l
Kapusta włoska mała 1 szt.

Dodaj składnki do lodówki
i wyszukaj podobne przepisy

Przepis

Liście kapusty oderwij od główki po czym dokładnie je umyj i odsącz.

Zagotuj wywar mięsny, wrzuć do niego liście kapusty i ponownie doprowadź do wrzenia. Gotuj na wolnym ogniu przez 10-15 minut. Wyjmij liście z wywaru i odsącz.
Ułóż trzy liście jeden na drugim, zwiń w rulon i pokrój ukośnie na 3 cm krążki. Połóż jeden obok drugiego w płaskim naczyniu.

A teraz marynata.
Podgrzej olej i mieszając roztop w nim cukier ale nie karmelizuj go. Dodaj ocet winny rozprowadź dokładnie po czym dodaj sos sojowy, tabasco i wymieszaj. Posmakuj i jeśli jest taka potrzeba dosól.

Gorącą marynatą polej roladki, przykryj je i odstaw na 30 minut aby sie zamarnowały.

glodomorek.com.pl