Faszerowane papryczki
1217
0
0
udostępnij
100g
kcal 105,1
białko 5,1
węgl. 6,8
tłuszcz 6,1
cały przepis
kcal 2338,7
białko 113,1
węgl. 151,5
tłuszcz 136

Faszerowane papryczki

Nie dość, że świetnie smakuje to jeszcze się fantastycznie prezentuje.


Składniki

Cebula 1 szt.
Jaja 1 szt.
Papryka czerwona 6 szt.
Pietruszka natka 1 szt.
Sól 1 szczypta
Ryż biały 100 g
Olej słonecznikowy 1 łyżka
Papryka słodka 4 szczypty
Mięso mielone 400 g

Dodaj składnki do lodówki
i wyszukaj podobne przepisy

Przepis

Cebulę drobno kroimy i lekko podsmażamy na oleju.
Mięso mieszamy z jajkiem, ryżem, zrumienioną cebulą i natką pietruszki.

Wszystko doprawiamy do smaku słodką papryką i solą.
Umyte i pozbawione gniazd papryki napełniamy farszem.
Układamy je w głębokiej brytfannie, podlewamy niewielką ilością bulionu i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 160 stopni na 30 minut.

glodomorek.com.pl