Kurczak maurów
927
0
0
udostępnij
100g
kcal 117,1
białko 8,7
węgl. 6,3
tłuszcz 5,8
cały przepis
kcal 2695,3
białko 199,9
węgl. 144,1
tłuszcz 133,8

Kurczak maurów

Kuchnia marokańska idealna na zaspokojenie głodu podróży.


Składniki

Cebula 1 szt.
Czosnek 6 ząbków
Groszek 80 g
Oliwa z oliwek 3 łyżki
Pietruszka natka 20 g
Pomidor puszka 1 szt.
Cukinia 1 szt.
Cynamon 1 łyżka
Kurczak udko 5 szt.
Cieciorka 200 g
Kminek 1 łyżeczka

Dodaj składnki do lodówki
i wyszukaj podobne przepisy

Przepis

Oddzielamy mięso kurczaka od kości i kroimy na drobne kawałki.
Kurczaka podsmażamy na oliwie z posiekanymi warzywami.
Dusimy do czasu zmięknięcia warzyw na wolnym ogniu.
Wyciskamy czosnek, dodajemy wszystkie przyprawy i mieszamy.
Ziołową mieszankę dokładamy do mięsa i warzyw i dusimy jeszcze około 20 minut na wolnym ogniu.

Podajemy z kus kusem.

glodomorek.com.pl