Zupa kalafiorowo-szpinakowa
1145
0
0
udostępnij
100g
kcal 93,3
białko 4,5
węgl. 15,2
tłuszcz 1,5
cały przepis
kcal 1418,5
białko 67,7
węgl. 231,3
tłuszcz 23,4

Zupa kalafiorowo-szpinakowa

Szybkie wykonanie i smaczny efekt :)


Składniki

Jajka 2 szt.
Marchewka 2 szt.
Pieprz 3 szczypty
Sól 2 szczypty
Szpinak mrożony 150 g
Ziemniak 2 szt.
Kalafior ½ szt.
Pietruszka korzeń 1 szt.
Makaron pełnoziarnisty 1 szklanka
Jogurt naturalny 0% 5 łyżek
Koperek (pęczek) 1 szt.
Kostka rosołowa 2 szt.

Dodaj składnki do lodówki
i wyszukaj podobne przepisy

Przepis

Nastawiamy garnek z wodą na ogień. Ziemniaki, marchew i pietruszkę myjemy, obieramy i kroimy w kawałki, wrzucamy do wrzącej wody, gotujemy ok 15 minut. Gotujemy makaron osobno według instrukcji na opakowaniu, odstawiamy do przestudzenia. Jajka gotujemy na twardo. Do garnka z warzywami dodajemy kostki rosołowe i szpinak. Kalafior płuczemy i dzielimy na różyczki, dorzucamy do garnka, gotujemy kolejne 5 minut , dodajemy jogurt, doprawiamy do smaku, dorzucamy makaron, drobno posiekany koperek i jajka pokrojone w dużą kostkę. Gotujemy jeszcze przez kilka minut i gotowe.
Smacznego!