Miszmasz ryżowo-mięsny
1051
1
0
udostępnij
100g
kcal 120,2
białko 7,3
węgl. 13,7
tłuszcz 3,8
cały przepis
kcal 2572,6
białko 156,1
węgl. 292,2
tłuszcz 81,5

Miszmasz ryżowo-mięsny

Fantazja na temat jambalayi


Składniki

Czosnek 4 ząbki
Filet z kurczaka 1 szt.
Czerwona papryka 1 szt.
Pieprz 1 szczypta
Natka pietruszki (pęczek) 1 szt.
Sól 1 szczypta
Szynka wędzona 50 g
Kiełbasa podsuszana 1 szt.
Pomidory w puszce 1 szt.
Czerwona cebula 2 szt.
Ryż brązowy 300 g
Olej 2 łyżki
Sos sojowy 1 łyżka
Curry 3 szczypty
Chilli 3 szczypty
Bulion drobiowy 2 szklanki

Dodaj składnki do lodówki
i wyszukaj podobne przepisy

Przepis

Ryż ugotuj według przepisu na opakowaniu, skracając jednak czas gotowania o ok 5 minut, odstaw do wystygnięcia. Paprykę i cebulę pokrój w kostkę, czosnek posiekaj drobno, podduś na rozgrzanym na petelni oleju. Dodaj pomidory, sól, pieprz, curry, chilli, sos sojowy i zalej bulionem. Kurczaka i szynkę pokrój w kostkę, kiełbasę w plasterki, dorzuć na patelnię. Po około 7 minutach dorzuć ryż i duś na małym ogniu około 25 minut, od czasu do czasu mieszając, pod koniec dodaj posiekaną pietruszkę,
Smacznego!