Wątróbka drobiowa z papryką i pieczarkami
1301
0
0
udostępnij
100g
kcal 91,8
białko 7,3
węgl. 3,4
tłuszcz 5,2
cały przepis
kcal 1250,8
białko 99,6
węgl. 46,5
tłuszcz 71,1

Wątróbka drobiowa z papryką i pieczarkami

Przepis na naprawdę delikatną wątróbkę


Składniki

Cebula 1 szt.
Mleko 1 szklanka
Oliwa z oliwek 3 łyżki
Papryka czerwona 1 szt.
Pieczarki 200 g
Pieprz 1 szczypta
Natka pietruszki (pęczek) 1 szt.
Jogurt naturalny 0% 2 łyżki
Musztarda dijon 2 łyżki
Sos sojowy 1 łyżka
Wątróbka drobiowa 400 g

Dodaj składnki do lodówki
i wyszukaj podobne przepisy

Przepis

Wątróbkę zalewamy mlekiem i odstawiamy najlepiej na 2 godziny jeżeli jednak śpieszy się nam to możemy ten czas skrócić do 15 minut. Po upływie czasu odlewamy mleko i oczyszczamy wątróbkę z błonek, kroimy ją na kawałki i dokładnie mieszamy z musztardą, odstawiamy. Kroimy cebulę i paprykę w kostkę, a pieczarki w większe plastry, wrzucamy warzywa na rozgrzaną oliwę, solimy i dusimy ok 7 minut mieszając od czasu do czasu. Następnie dodajemy do warzyw wątróbkę i dusimy kolejne 7 minut, mieszając. Dodajemy sos sojowy (jeżeli nie jesteśmy jego fanami możemy zastąpić go przecierem pomidorowym), jogurt, pieprz; dokładnie mieszamy i dusimy jeszcze przez 5 minut. Drobno siekamy pietruszkę i dodajemy ją na końcu,
Smacznego!