Przecier pomidorowy
948
0
0
udostępnij
100g
kcal 21,5
białko 1,1
węgl. 3,3
tłuszcz 0,2
cały przepis
kcal 435,7
białko 21,5
węgl. 66,3
tłuszcz 4,4

Przecier pomidorowy

Przetwory na zimę


Składniki

Dojrzałe pomidory 2 kg
Pieprz 2 łyżeczki
Sól 1 łyżka

Dodaj składnki do lodówki
i wyszukaj podobne przepisy

Przepis

Pomidory umyć, sparzyć, zdjąć skórkę.
Blenderem rozdrobnić na jednolitą masę.
Na garnek położyć sito, przecierać przez nie drewnianą łyżką masę pomidorową.
Przyprawić do smaku.
Zagotować.
Przelać do wcześniej wyparzonych słoików.
Pasteryzować ok. 30-40 minut.
Odwrócić dnem do góry.
Schłodzone chowamy do spiżarki.

www.przepisnik.pl