Racuchy z jabłkami (klasyczne)
1230
1
0
udostępnij
100g
kcal 209,8
białko 6,4
węgl. 41
tłuszcz 1,7
cały przepis
kcal 1846,3
białko 56,4
węgl. 361,2
tłuszcz 15,2

Racuchy z jabłkami (klasyczne)

Najzwyklejsze racuchy


Składniki

Jajka 2 szt.
Jabłka 3 szt.
Mąka 2 szklanki
Kefir ½ szklanki
Cukier 2 łyżki
Proszek do pieczenia 1 łyżeczka

Dodaj składnki do lodówki
i wyszukaj podobne przepisy

Przepis

Jabłka umyć, obrać i pokroić w plastry.
Z reszty składników wyrobić mikserem ciasto.
Na koniec dodać jabłka i wymieszać.
Piec na patelni na rozgrzanym tłuszczu.
Podawać z konfiturą, cukrem lub śmietaną.

www.przepisnik.pl