Naleśniki z otrębami i rodzynkami
1332
1
0
udostępnij
100g
kcal 195,6
białko 8,9
węgl. 18,3
tłuszcz 9
cały przepis
kcal 767,3
białko 34,8
węgl. 71,6
tłuszcz 35,5

Naleśniki z otrębami i rodzynkami

Puszyste i tak delikatne, że dosłownie rozpływają się w ustach.


Składniki

Jajka 3 szt.
Mleko ½ szklanki
Sól 1 szczypta
Rodzynki 2 łyżki
Mąka 3 łyżki
Otręby żytnie 2 łyżki
Olej 1 łyżka
Cukier wanilinowy 1 szt.
Soda oczyszczona 1 szczypta

Dodaj składnki do lodówki
i wyszukaj podobne przepisy

Przepis

Wszystkie suche produkty mieszamy ze sobą w jednej misce.
Oddzielamy żółtka od białek, białka ubijamy na sztywną pianę. Żółtka mieszamy z mlekiem, a następnie dodajemy do nich powoli suche produkty, a na koniec białka; całość delikatnie mieszamy. Na rozgrzanym na patelni oleju smażymy naleśniki z obu stron, aż się zarumienią. Podajemy je z dżemem lub jogurtem,
Smacznego!