Mini tarty z mozzarellą
2217
2
0
udostępnij
100g
kcal 81,8
białko 1,4
węgl. 5,1
tłuszcz 6,1
cały przepis
kcal 1135,4
białko 18,9
węgl. 71,1
tłuszcz 84,5

Mini tarty z mozzarellą

Doskonała przekąska na imprezę, znika w oka mgnieniu :-)


Składniki

Pomidory suszone (w oleju) 6 szt.
Oliwa z oliwek 3 łyżki
Oliwki czarne 6 szt.
Mozzarella 1 szt.
Oregano (suszone) 1 łyżka
Pesto alla genovese 6 łyżeczek
Ciasto francuskie (gotowe) 1 szt.

Dodaj składnki do lodówki
i wyszukaj podobne przepisy

Przepis

6 porcji

Piekarnik rozgrzać do 220 stopni, blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia.
Z ciasta wykroić duże okrągłe placuszki (12-15 cm), umieścić je na papierze do pieczenia, posmarować oliwą. Piec 4-5 minut, aż zaczną się delikatnie złocić. Wyciągnąć je z pieca, a temperaturę obniżyć do 200 stopni.
Placki, w części środkowej, delikatnie spłaszczyć łyżką. Każdy posmarować łyżeczką pesto, na nim ułożyć kawałek mozzarelli, oliwkę i suszonego pomidorka. Piec ponownie około 5 minut, aż ser się roztopi. Po wyciągnięciu posypać oregano.
Smacznego :-)