Meksykański sos do spaghetti
1533
0
0
udostępnij
100g
kcal 132,9
białko 7,2
węgl. 5,8
tłuszcz 9,1
cały przepis
kcal 1679
białko 90,7
węgl. 72,8
tłuszcz 114,4

Meksykański sos do spaghetti

Sos do spaghetti dla fanów ostrego jedzenia


Składniki

Cebula 1 szt.
Papryka chili 30 g
Papryka 100 g
Pomidor puszka 1 szt.
Fasola czerwona 110 g
Kukurydza puszka 70 g
Liść laurowy 2 szt.
Chili 1 łyżeczka
Kostka rosołowa 1 szt.
Mięso mielone 400 g
Przyprawa meksykańska 12 g
Koncentrat pomidorowy 1 łyżka

Dodaj składnki do lodówki
i wyszukaj podobne przepisy

Przepis

Mięso podsmarzyć wraz z drobno posiekaną cebulą i przyprawą meksykańską na dużej patelni. Kiedy będzie usmażone, należy dodać pokrojone w kostkę papryki, chilli i koncentrat. Podsmażać jeszcze przez 2-3 minuty.
Następnie dodać pomidory, liście laurowe i bulion (najlepiej wołowy).

Sos należy gotować przez 15 minut na małym-średnim ogniu.

Potem dodać fasolę z kukurydzą i gotować jeszcze przez 5 minut.

Smacznego !