Panga w koperkowym jogurcie.
819
0
0
udostępnij
100g
kcal 106,4
białko 11,8
węgl. 3,9
tłuszcz 5,3
cały przepis
kcal 523,2
białko 57,9
węgl. 19,4
tłuszcz 26,2

Panga w koperkowym jogurcie.

Naprawdę smaczna rybka.


Składniki

Sok z cytryny 1 łyżka
Pieprz 1 szczypta
Sól 1 szczypta
Panga filet 2 szt.
Jogurt naturalny 0% 5 łyżek
Olej 1 łyżka
Koperek (pęczek) 1 szt.
Rozmaryn ½ łyżeczki

Dodaj składnki do lodówki
i wyszukaj podobne przepisy

Przepis

Marynata: jogurt, posiekany koperek, rozmaryn, sok z cytryny, sól, pieprz mieszamy ze sobą.
Rybę płuczemy, osuszamy i władamy do marynaty.
Przykrywamy i odstawiamy do lodówki na 2 - 9h.
Rozgrzewamy na patelni olej, wykładamy na niego filety z całą marynatą i smażymy na średnik ogniu po ok 5 minut z każdej strony,
Smacznego!