Gnocchi w sosie szpinakowo - gorgonzolowym
895
0
0
udostępnij
100g
kcal 186,9
białko 8,1
węgl. 2,6
tłuszcz 7,3
cały przepis
kcal 1550,1
białko 67
węgl. 21,4
tłuszcz 60,3

Gnocchi w sosie szpinakowo - gorgonzolowym

Intensywne, pyszne smaki.


Składniki

Czosnek 3 ząbki
Pieprz 1 szczypta
Sól 1 szczypta
Szpinak 50 g
Jogurt naturalny 0% 3 łyżki
Parmezan 2 łyżki
Papryczka ostra mała ½ szt.
Gorgonzola 200 g
Gnocchi (gotowe) 500 g

Dodaj składnki do lodówki
i wyszukaj podobne przepisy

Przepis

Gnocchi gotujemy wedle przepisu na opakowaniu.

Na rozgrzaną patelnię wlewamy jogurt, dorzucamy do niego pokruszoną gorgonzolę, mieszamy od czasu do czasu. Gdy ser będzie rozpuszczony dodajemy drobno posiekany czosnek, papryczkę i porwane liście szpinaku wszystko smażymy przez ok 4 minuty.

Ugotowane kluseczki dorzucamy do sosu, mieszamy, wykładamy na talerz, oprószamy parmezanem i pieprzem,

Smacznego!