Kapuśniak z młodej kapusty
944
0
0
udostępnij
100g
kcal 40,8
białko 1,5
węgl. 5,8
tłuszcz 1,2
cały przepis
kcal 1271,6
białko 46,2
węgl. 181,4
tłuszcz 36,8

Kapuśniak z młodej kapusty

Prosta w przygotowaniu i smaczna zupka.


Składniki

Kapusta biała ½ szt.
Cebula 1 szt.
Marchew 2 szt.
Pieprz ½ łyżeczki
Sól ½ łyżeczki
Ziemniak 2 szt.
Pietruszka korzeń 1 szt.
Seler (mały) ½ szt.
Mąka 2 łyżki
Przecier pomidorowy 3 łyżki
Olej 2 łyżki
Liść laurowy 4 szt.
Majeranek ½ łyżeczki
Kostka rosołoa 2 szt.
Ziele angielskie 4 szt.

Dodaj składnki do lodówki
i wyszukaj podobne przepisy

Przepis

Kapustę szatkujemy i wrzucamy do gotującej się wody.

Ziemniaka obieramy i kroimy w kostkę, marchew i pietruszkę również. Selera obieramy i kroimy w bardzo drobną kostkę. Dorzucamy warzywa do gotującej się kapusty.

Dodajemy kostki rosołowe, ziele angielskie, liście laurowe, sól, pieprz, majeranek, przecier pomidorowy.

Cebulę kroimy w kostkę i smażymy na rozgrzanym oleju, gdy będzie już zeszklona oprószamy ją mąką, smażymy jeszcze przez chwilkę, a następnie dodajemy do garnka z zupą.

Zupę gotujemy około 50 minut (do momentu gdy kapusta będzie naprawdę mięciutka),

Smacznego!