Zupa ogórkowa
909
0
0
udostępnij
100g
kcal 43,9
białko 1,7
węgl. 7,9
tłuszcz 0,6
cały przepis
kcal 477,5
białko 18
węgl. 86,4
tłuszcz 6,6

Zupa ogórkowa

Pyszna i bardzo prosta w przygotowaniu


Składniki

Marchew 2 szt.
Pieprz ½ łyżeczki
Sól ½ łyżeczki
Ziemniaki 2 szt.
Ogórki kiszone 6 szt.
Pietruszka korzeń 1 szt.
Seler korzeń (mały) ½ szt.
Jogurt naturalny 5 łyżek
Liść laurowy 4 szt.
Kostka rosoowa 2 szt.
Ziele angielskie 4 szt.

Dodaj składnki do lodówki
i wyszukaj podobne przepisy

Przepis

Nastawiamy wodę w garnku.

Myjemy i obieramy warzywa:
ziemniaki kroimy w kostkę, wrzucamy do garnka;
1 marchew, połowę pietruszki kroimy na kawałki, resztę wraz z selerem ścieramy na małych oczkach tarki, wrzucamy do garnka;
połowę ogórków ścieramy na dużych oczkach tarki, resztę kroimy w kostkę, wrzucamy do garnka.

Doprawiamy solą, pieprzem, dodajemy kostki rosołowe, ziele angielskie i liść laurowy.

Jogurt mieszamy z kilkoma łyżkami zupy i gdy uzyskamy jednolitą konsystencję dodajemy do zupy.

Gotujemy jeszcze ok 10 minut i gotowe,

Smacznego!