Zapiekanka warzywna z kaszą jęczmienną i mięsem
1236
2
0
udostępnij
100g
kcal 132,4
białko 6,5
węgl. 4,9
tłuszcz 12,4
cały przepis
kcal 1994
białko 97,2
węgl. 74,3
tłuszcz 186

Zapiekanka warzywna z kaszą jęczmienną i mięsem

Zdrowa i dobra


Składniki

Cebula 1 szt.
Jajka 2 szt.
Marchew 1 szt.
Papryka 1 szt.
Brązowe pieczarki 200 g
Pieprz ½ łyżeczki
Natka pietruszki 1 szt.
Sól 1 łyżeczka
Pietruszka korzeń 1 szt.
Jogurt naturalny 0% 5 łyżek
Parmezan (lub inny ser) 3 łyżki
Olej 2 łyżki
Chili 1 szczypta
Mięso mielone 250 g
Kasza jęczmienna ½ szklanki
Kapusta włoska ½ szt.

Dodaj składnki do lodówki
i wyszukaj podobne przepisy

Przepis

Kaszę gotujemy wedle instrukcji na opakowaniu, a następnie odstawiamy do ostudzenia.

Cebulę kroimy w kostkę, marchew, pietruszkę i paprykę w słupki, pieczarki w talarki. Wszystko wrzucamy na rozgrzany olej i smażymy.

Kapustę ścieramy na dużych oczkach tarki, wrzucamy ją do miski.
Do tej miski dorzucamy też mięso, kaszę, warzywa z patelni, mieszamy.

Dokładnie łączymy jogurt z jajkami i serem, dodajemy do masy.

Całość doprawiamy, dokładnie mieszamy dodając posiekaną natkę pietruszki.

Masę wykładamy do wysmarowanego olejem naczynia żaroodpornego, pieczemy przez 40 minut w 180 stopniach,

Smacznego!