Deserek budyniowy z bananem i crumble
1190
1
0
udostępnij
100g
kcal 125,2
białko 3,7
węgl. 23,2
tłuszcz 1,9
cały przepis
kcal 1117,7
białko 33,4
węgl. 206,8
tłuszcz 16,9

Deserek budyniowy z bananem i crumble

Szybki i przepyszny.


Składniki

Banan 1 szt.
Mleko 2.5 szklanki
Płatki owsiane 5 łyżek
Mąka 3 łyżki
Margaryna 3 łyżki
Kakao ½ łyżeczki
Cukier brązowy 3 łyżki
Aromat waniliowy 2 szczypty
Budyń waniliowy 1 szt.

Dodaj składnki do lodówki
i wyszukaj podobne przepisy

Przepis

Budyń robimy wedle instrukcji na opakowaniu z dodatkiem cukru i aromatu waniliowego, ale w większej ilości mleka.
Crumble przyrządzamy mieszając ze sobą płatki owsiane, brązowy cukier i mąkę, a następnie krojąc to wszystko z margaryną. Część mieszamy z kakaem.
Budyń wylewamy do naczynia żaroodpornego (wysmarowanego odrobiną margaryny, następnie układamy na niego pokrojonego w cienkie plastry banana, a na wierzch posypujemy crumble.
Pieczemy przez około 10 minut w temp 180 stopni i nasz deserek jest gotowy,
Smacznego!