Ryż zapiekany z figami
1434
0
0
udostępnij
100g
kcal 178,1
białko 2,5
węgl. 42,4
tłuszcz 0,4
cały przepis
kcal 589,8
białko 8,2
węgl. 140,3
tłuszcz 1,3

Ryż zapiekany z figami

Prosty podwieczorek, ryż zapiekany na słodko pod pierzynką ze świeżych fig.


Składniki

Ryż 100 g
Cynamon 1 szczypta
Brązowy cukier 3 łyżeczki
Figi 3 szt.

Dodaj składnki do lodówki
i wyszukaj podobne przepisy

Przepis

Ryż ugotować w osolonej wodzie al dente. Przełożyć do żaroodpornego naczynia, posypać cukrem oraz cynamonem, podlać delikatnie odrobiną wrzątku. Figi obrać ze skórki, pokroić w plastry, ułożyć na ryżu, posypać brązowym cukrem. Zapiekać 20-25 min. w temp. 180\\\'C.

Smacznego!

mojequlinaria.blogspot.com