Muszle faszerowane serami (wersja light)
666
0
0
udostępnij
100g
kcal 275
białko 11,2
węgl. 30,1
tłuszcz 12,2
cały przepis
kcal 4004,4
białko 163,6
węgl. 438,8
tłuszcz 177,6

Muszle faszerowane serami (wersja light)

Lżejsza wersja znanego dania


Składniki

Czosnek 2 ząbki
Pieprz 1 szczypta
Sól 1 szczypta
Conchiglioni 500 g
Suszone pomidory 10 szt.
Feta light 150 szt.
Camembert light 250 g
świeża bazylia ½ szklanki
Serek naturalny 250 g
Lazur 150 g

Dodaj składnki do lodówki
i wyszukaj podobne przepisy

Przepis

1.Muszle ugotuj w osolonym wrzątku przez połowę czasu gotowania. Odlej i zalej zimną wodą.
2.Wszystkie sery zmiksuj w blenderze na jednolitą masę.
3.Wymieszaj z drobno pokrojami pomidorami
4. Przypraw, ale ostrożnie, żeby nie zagłuszyć smaku.
5. Nafaszeruj muszle i wyłóż na blasze posmarowanej dobrą oliwą. Piekarnik musi być nagrzany do 200*C