Brownies & Blondies
1018
2
0
udostępnij
100g
kcal 370
białko 6,5
węgl. 37,7
tłuszcz 21,5
cały przepis
kcal 4447,3
białko 77,8
węgl. 453,1
tłuszcz 258,8

Brownies & Blondies

Słodkie ciastka idealne do kawy i herbaty.


Składniki

Jajka 6 szt.
Mąka pszenna 100 g
Masło 200 g
Czekolada deserowa 100 g
Ciemne kakao 1 łyżka
Cukier 300 g
Czekolada biała 100 g
Wiórki kokosowe 2 łyżki

Dodaj składnki do lodówki
i wyszukaj podobne przepisy

Przepis

Nagrzewamy piekarnik do 200 stopni C. W mikrofalówce lub nad garnkiem z gotującą się na małym ogniu wodą rozpuścić w misce masło z pokruszoną czekoladą /dwie miski, płowa masła z białą druga połowa z ciemną czekoladą/, dokładnie rozmieszać. Jaja ubijamy mikserem, stopniowo dodając mąkę, cukier. Masę dzielimy na dwie części. Do jednej dodajemy jasną czekoladę i wiórki, do drugiej ciemną i kakao.
Blachę o wymiarach 25 x 35 cm wykładamy pergaminem. Oba ciasta wylewamy na blachę \\\"w łaty\\\" i wstawiamy do piekarnika na około 20 minut.