Fałszywy pudding z galaretką
1220
1
0
udostępnij
100g
kcal 86,8
białko 3,5
węgl. 14,3
tłuszcz 1,8
cały przepis
kcal 494,6
białko 19,7
węgl. 81,7
tłuszcz 10,5

Fałszywy pudding z galaretką

Pyszny i zdrowy deser z kaszy manny


Składniki

Mleko ½ l
Cukier 2 łyżki
Galaretka 1 szt.
Kasza manna 3 łyżki

Dodaj składnki do lodówki
i wyszukaj podobne przepisy

Przepis

Galaretkę przygotować według przepisu z opakowania. Przestudzoną galaretkę rozlać w równych porcjach (do 1/3 wysokości) do foremek, w których chcemy przygotować pudding. Chłodzić, aż galaretka stężeje. Mleko z cukrem zagotować w rondelku. Zmniejszyć moc kuchenki i zasypać mleko kaszą manną. Gotować kilka minut ciągle mieszając, żeby nie porobiły się grudki. Chłodną masą z kaszki zalać foremki do pełna. Odstawić ponownie do lodówki na co najmniej godzinę.

Przed podaniem zalewamy foremki (szklaneczki) gorącą wodę, co umożliwi wyjęcie puddingu bez uszkodzenia jego struktury.

Podajemy z owocami sezonowymi. Część z nich możemy również zatopić w galaretce.