Fasolka po krakowsku
794
0
0
udostępnij
100g
kcal 205,9
białko 8,6
węgl. 14
tłuszcz 12,9
cały przepis
kcal 2718,8
białko 113,8
węgl. 184,8
tłuszcz 170,8

Fasolka po krakowsku

Odżywcza, wysokobialkowa, naturalna zupa na bazie polskiej fasoli jaś,


Składniki

Cebula 2 szt.
Kiełbasa 250 g
Boczek 200 g
Fasola biała ½ kg
Śliwka suszona 100 g
Liść laurowy 6 szt.
Koncentrat pomidorowy 3 łyżki
Ziele angielskie 1 łyżeczka

Dodaj składnki do lodówki
i wyszukaj podobne przepisy

Przepis

Fasole namoczyc w wodzie na ok. 10 godz. lub kupic juz namoczona, zagotowac w ok. 3 l wody do miekkosci, zmiksowac - zostawiajac kilkanascie calych do dekoracji, dodac wody do ulubionej konsystencji, dodac przyprawy,sliwki suszone dalej gotowac na malym ogniu, na patelni podsmazyc boczek i kielbase pokrojone w kosteczke (mozna dodac zeberka wieprzowe lub inne mieso w zaleznosci od upodoban), cebule zeszklic, gotowac ok. 0.5 godz, dodac przecier, sol, cukier do smaku