Fritatta z chorizo i szpinakiem
1010
4
0
udostępnij
100g
kcal 222,4
białko 16,7
węgl. 0,6
tłuszcz 16,9
cały przepis
kcal 1544,3
białko 116,2
węgl. 4,3
tłuszcz 117,4

Fritatta z chorizo i szpinakiem

Pyszne i szybkie śniadanie.


Składniki

Jajko 5 szt.
Pieprz 1 szczypta
Ser żółty 150 g
Sól 1 szczypta
Szpinak 80 g
Kiełbasa 2 szt.
Masło 1 łyżka

Dodaj składnki do lodówki
i wyszukaj podobne przepisy

Przepis

Masło roztop na średniej patelni. Dodaj kiełbasę i smaż aż stanie się złota i chrupiąca (około 5 minut). Dodaj szpinak i wymieszaj całość. Jajka rozmąć z dodatkiem soli i pieprzu. Wylej jajka na patelnie. Poukładaj na wierzchu kostki sera. Zmniejsz ogień i gotuj całość przez około 3-4 minuty, aż całość się zetnie. Najlepiej smakuje z grzankami. Smacznego!

babeczkapiecze.blogspot.com