Spaghetti po polsku
980
0
0
udostępnij
100g
kcal 297,8
białko 13,4
węgl. 33,1
tłuszcz 12,1
cały przepis
kcal 1773,2
białko 79,9
węgl. 197,1
tłuszcz 72

Spaghetti po polsku

Połączenie składników kuchni włoskiej z kuchnią polską - danie na dwie osoby


Składniki

Cebula 1 szt.
Pieprz 1 szczypta
Makaron 250 g
Kiełbasa 200 g
Olej 1 łyżka
Oregano 1 szczypta
Koncentrat pomidorowy 3 łyżeczki
Vegeta 1 szczypta

Dodaj składnki do lodówki
i wyszukaj podobne przepisy

Przepis

Podsmażyć cebulkę na oleju, dodać kiełbasę pokrojoną w kostkę, jeszcze chwilę smażyć. Dodać koncentrat pomidorowy (można wlać troszkę wody, żeby się lepiej wymieszał), przyprawy i wymieszać. Chwilę potrzymać na ogniu. Sos dodać do ugotowanego makaronu - i gotowe! Smacznego!