Szybka pomidorowa
802
0
0
udostępnij
100g
kcal 23,3
białko 0,6
węgl. 3,1
tłuszcz 0,9
cały przepis
kcal 313,9
białko 8,6
węgl. 41,8
tłuszcz 12,3

Szybka pomidorowa

Zupa pomidorowa to bardzo nieskomplikowane danie, co udowadnia ten przepis


Składniki

Cebula 1 szt.
Czosnek 1 ząbek
Marchew 1 szt.
Pieprz 1 szczypta
Sól 1 szczypta
Pietruszka korzeń 1 szt.
Mąka pszenna 2 łyżeczki
Śmietana 1 łyżka
Olej 1 łyżeczka
Woda 1 l
Kostka rosołowa 1 szt.
Koncentrat pomidorowy 2 łyżki

Dodaj składnki do lodówki
i wyszukaj podobne przepisy

Przepis

W dużym garnku zagotować wodę, wrzucić kostkę rosołową i obrane, pokrojone warzywa (cebulę w całości albo przekrojoną na pół). Gotować do miękkości warzyw. Koncentrat podsmażyć na patelni na małej ilości oleju i dodać do bulionu. Mąkę rozmieszać ze śmietaną, dodać trochę ciepłego wywaru z koncentratem (dzięki temu zupa się nie zwarzy) i wlać do garnka z zupą. Zagotować mieszając, doprawić do smaku solą, pieprzem oraz rozdrobnionym czosnkiem. Warzywa można odcedzić. Podawać z ryżem albo makaronem.