Makaron z brokułami
913
1
0
udostępnij
100g
kcal 167,8
białko 6
węgl. 24,8
tłuszcz 5,1
cały przepis
kcal 1694,3
białko 60,6
węgl. 250,2
tłuszcz 51,8

Makaron z brokułami

Porcja dla dwóch/trzech osób


Składniki

Brokuł 1 szt.
Cebula 1 szt.
Czosnek 2 ząbki
Makaron 250 g
Ser Parmezan 50 g
Ser topiony 100 g
Olej 1 łyżka

Dodaj składnki do lodówki
i wyszukaj podobne przepisy

Przepis

Cebulę i czosnek pokrojone w kostkę podsmażyć na oleju, dodać serek topiony (najlepiej o smaku śmietankowym) i podgrzewać dopóki się nie rozpuści.
W międzyczasie ugotować brokuł w osolonej wodzie, podzielony wcześniej na mniejsze różyczki. Po odsączeniu dodać różyczki do sosu serowego. Doprawić pieprzem (soli prawdopodobnie nie będzie trzeba, bo serek zazwyczaj jest już słony). Polać sosem ugotowany makaron, posypać parmezanem. I zajadać!