Naleśniki nadziewane
934
0
0
udostępnij
100g
kcal 170,6
białko 7,2
węgl. 16,1
tłuszcz 8,5
cały przepis
kcal 2302,2
białko 97,4
węgl. 216,7
tłuszcz 114,8

Naleśniki nadziewane

Świetne na śniadanie i nie tylko


Składniki

Pomidor 1 szt.
Cebula ½ szt.
Jaja 1 szt.
Mleko 250 ml
Pieczarki 2 szt.
Pieprz 1 szczypta
Ser żółty 100 g
Sól 1 szczypta
Szynka 100 g
Mąka pszenna 250 g
Śmietana 200 ml
Olej 1 łyżka
Woda 50 ml

Dodaj składnki do lodówki
i wyszukaj podobne przepisy

Przepis

Wszystkie składniki na naleśniki (mleko, mąka, woda, łyżka oleju, jajko, sól) dokładnie mieszamy do uzyskania jednolitej masy.

Składniki na nadzienie przygotowujemy w następujący sposób:
szynkę kroimy w kostkę;
ser żółty ucieramy na dużych oczkach tarki;
pieczarki kroimy w cieniutkie talarki;
cebulę kroimy w drobną kostkę;
małego pomidora kroimy w kostkę.
Rozgrzewamy olej na patelni i wylewamy odpowiednią ilość masy na jednego naleśnika gdy jest zarumieniony z jednej strony, obracamy go i smarujemy środkową część łyżką śmietany, następnie nakładamy na to trochę sera, trochę szynki, cebuli, pieczarek, pomidora, pieprzymy i solimy, zawijamy w rulonik i delikatnie obracamy znów na drugą stronę, cały czas pamiętamy o bardzo małym ogniu pod patelnią, po ok 2 minutach ściągamy naszego nadziewanego naleśniczka i smażymy następne.
Smacznego!