Murzynek wiśniowy na ostro
1320
2
0
udostępnij
100g
kcal 279,1
białko 4,2
węgl. 46,8
tłuszcz 7,8
cały przepis
kcal 5099,7
białko 77,1
węgl. 854,7
tłuszcz 142,2

Murzynek wiśniowy na ostro

Słodki szybki wyśmienity!


Składniki

Sól 1 łyżeczka
Mąka pszenna 3 szklanki
Kakao ½ szklanki
Olej ½ szklanki
Cynamon 1 szczypta
Cukier 1 szklanka
Chili ½ łyżeczki
Woda 2 szklanki
Imbir 1 szczypta
Proszek do pieczenia ½ łyżeczki
Ocet spirytusowy 2 łyżki
Soda oczyszczona 2 łyżeczki
Kawa 1.5 łyżki
Konfitura 250 g
Czekolada gorzka 1 szt.

Dodaj składnki do lodówki
i wyszukaj podobne przepisy

Przepis

W jednej misce łączymy: mąkę, kakao, cukier, sodę, sól, chilli, cynamon, imbir.
W drugiej : wodę, kawę, ocet, olej.
W obu dokładnie mieszamy składniki.
Czekoladę rozpuszczamy w garnku postawionym na drugim mniejszym w którym gotuje się woda.
Zawartość drugiej miski dodajemy do pierwszej następnie dodajemy rozpuszczoną czekoladę i wszystko dokładnie mieszamy.
Przelewamy połowę tej masy do formy wyłożonej papierem do pieczenia lub nasmarowanej margaryną i opruszonej bułką tartą, wykładamy na nią równomiernie konfiturę wiśniową i na to wylewamy resztę masy. Pieczemy ok 40 minut w 180 stopniach.
Smacznego!