Makaron z kurczakiem i pieczarkami
902
1
0
udostępnij
100g
kcal 170,1
białko 9,9
węgl. 18,4
tłuszcz 6,4
cały przepis
kcal 1808,5
białko 105,3
węgl. 195,3
tłuszcz 68,3

Makaron z kurczakiem i pieczarkami

Świetny pomysł na smaczny i szybki obiad


Składniki

Kurczak filet 300 g
Oliwa z oliwek (lub olej) 2 łyżki
Pieczarki 250 g
Pieprz 1 szczypta
Pietruszka natka 35 g
Sól 1 szczypta
Makaron pappardelle (lub inny) 250 g
Śmietana 30% 200 ml

Dodaj składnki do lodówki
i wyszukaj podobne przepisy

Przepis

Myjemy filet, czyścimy go i kroimy w kostkę, rzucamy go na rozgrzaną patelnię od razu wlewając śmietanę, smażmy to na małym ogniu. Myjemy pieczarki, kroimy je w cieniutkie plasterki i dorzucamy na patelnie. Gotujemy makaron w osolonej wodzie z dodatkiem 2 łyżek oliwy lub oleju. Płuczemy pietruszkę i drobno kroimy. Gdy makaron jest gotowy przecedzamy go i dorzucamy na patelnie, całość solimy i pieprzymy, dodajemy natkę pietruszki, pozostawiamy na ogniu jeszcze przez 3 minuty i gotowe.
Smacznego!