Ryż z warzywami i kurczakiem
886
1
0
udostępnij
100g
kcal 75,6
białko 4,7
węgl. 10,8
tłuszcz 1,5
cały przepis
kcal 1993,6
białko 123,3
węgl. 284,9
tłuszcz 39,3

Ryż z warzywami i kurczakiem

Szybko się go gotuje i naprawdę świetnie smakuje :)


Składniki

Brokuł 1 szt.
Cebula 1 szt.
Kurczak filet 300 g
Marchew 2 szt.
Pieczarki 4 szt.
Pieprz 1 łyżeczka
Pęczek natki pietruszki 35 g
Sól 1 łyżeczka
Cukinia mała 1 szt.
Groszek puszka 1 szt.
Pietruszka korzeń 1 szt.
Seler mały ½ szt.
Ryż biały 1 szklanka
Olej 2 łyżki
Sos sojowy ciemny 2 łyżki
Papryka słodka mielona 1 szczypta
Chili 1 szczypta

Dodaj składnki do lodówki
i wyszukaj podobne przepisy

Przepis

Przygotowujemy warzywa:
marchew myjemy, obieramy i kroimy w cienkie talarki;
pietruszkę myjemy, obieramy i też kroimy w cienkie talarki;
selera myjemy, obieramy i kroimy w drobną kostkę;
cukinie myjemy i kroimy w pół centymetrowe półksiężyce;
pieczarki myjemy i kroimy w plastry;
groszek opłukujemy;
natkę pietruszki myjemy i drobno kroimy.
Myjemy filet, kroimy go w kostkę i wrzucamy na rozgrzany olej. Dodajemy wcześniej przygotowane warzywa oprócz groszku.
Gotujemy ryż na sypko (jak to zrobić możesz znaleźć w moim przepisie "Ryż na sypko" :)).
Wrzucamy ryż na patelnie do reszty składników, solimy, pieprzymy dodajemy chilli, curry i w końcu groszek i natkę pietruszki. Smażymy jeszcze przez ok 2 minuty ciągle mieszając.
Smacznego!