Schab w sosie własnym
3010
0
0
udostępnij
100g
kcal 217,5
białko 15,3
węgl. 11,2
tłuszcz 12,3
cały przepis
kcal 1637,7
białko 115,5
węgl. 84
tłuszcz 92,3

Schab w sosie własnym

Przepyszny :)


Składniki

Cebula 1 szt.
Pieprz 1 szczypta
Sól 1 szczypta
Mąka pszenna ½ szklanki
Olej 3 łyżki
Liść laurowy 3 szt.
Ziele angielskie 3 szt.
Schab bez kości 500 g

Dodaj składnki do lodówki
i wyszukaj podobne przepisy

Przepis

Kroimy cebule w piórka wrzucamy je do garnka z wodą(ok półtora szklanki wody), dodajemy liście laurowe, ziele angielskie i nastawiamy na mały ogień.
Schab kroimy w centymetrowe plastry, delikatnie rozbijamy je, obtaczamy w mące i obrumieniamy z obu stron na dobrze rozgrzanej patelni. Następnie wrzucamy je do garnka z gotującym się już wywarem, solimy i pieprzymy wedle uznania, dusimy przez ok 30 minut. Podajemy z ziemniakami lub kaszą gryczaną i buraczkami ćwikłowymi.
Smacznego!