Gołąbki bez zawijania
1279
4
0
udostępnij
100g
kcal 84,6
białko 4,4
węgl. 3
tłuszcz 7,4
cały przepis
kcal 5216
białko 270,7
węgl. 187
tłuszcz 454

Gołąbki bez zawijania

Super przepis na świetne gołąbki


Składniki

Kapusta biała 1 szt.
Cebula 2 szt.
Jaja 2 szt.
Pieprz 1 łyżeczka
Sól 1 łyżeczka
Olej 1 łyżka
Kostka rosołowa 2 szt.
Mięso mielone wieprzowe 1 kg
Koncentrat pomidorowy 80 g
Kasza jęczmienna 1 szklanka

Dodaj składnki do lodówki
i wyszukaj podobne przepisy

Przepis

Opłukaną kaszę wrzucić do wrzącej osolonej wody(2 szklanki wody), gotować na małym ogniu, aż do wchłonięcia całej wody.
Cebulę pokroić w kostkę i zeszklić na patelni.
Mięso wrzucić do dużej miski, dodać do niego zeszkloną cebulkę, jajka, i drobniutko poszatkowaną kapustę, na końcu dodać ugotowaną kaszę, posolić i popieprzyć wedle uznania, wszystko dobrze wymieszać.
W dużym garnku połączyć 2 szklanki wody z kostkami i przecierem, gotować na małym ogniu.
Z przygotowanej masy formować małe gołąbki obtaczać w mące i smażyć na rozgrzanym oleju, zarumienione ze wszystkich stron wkładać do gotującego się sosu, dusić je ok 1 godziny.
Smacznego!