Zupa szpinakowa
721
0
0
udostępnij
100g
kcal 81,6
białko 3,8
węgl. 7,8
tłuszcz 4,1
cały przepis
kcal 1182,8
białko 54,9
węgl. 112,9
tłuszcz 60

Zupa szpinakowa

Idealna na wiosnę


Składniki

Jaja 4 szt.
Marchew 2 szt.
Pieprz 1 łyżeczka
Sól 1 łyżeczka
Szpinak 300 g
Ziemniak 4 szt.
Seler korzeniowy ¼ szt.
Śmietana 200 ml
Koperek 35 g
Kostka rosołowa 2 szt.

Dodaj składnki do lodówki
i wyszukaj podobne przepisy

Przepis

W 2 litrach wody rozpuść 2 kostki rosołowe, dodaj przygotowane warzywa:
ziemniaki obierz, umyj i pokrój w kostkę;
marchewki obierz, umyj i zetrzyj na dużych oczkach tarki;
selera obierz, umyj i zetrzyj na dużych oczkach tarki.
Gotuj to ok 10 minut. W tym czasie ugotuj na twardo jajka i przygotuj koperek:
opłucz go i posiekaj drobno. Do garnka dodaj szpinak i śmietanę, posól i popieprz całość. Doprowadź zupę do wrzenia, dodaj koperek i pokrojone w kostkę jajka.
Smacznego!