Dewolaje z pieczarkami i serem
7997
1
0
udostępnij
100g
kcal 152,7
białko 13,5
węgl. 6,2
tłuszcz 8,2
cały przepis
kcal 2008,8
białko 177,9
węgl. 81,3
tłuszcz 107,8

Dewolaje z pieczarkami i serem

Przepis na 4 smaczne dewolaje


Składniki

Cebula ½ szt.
Kurczak filet 2 szt.
Jaja 1 szt.
Pieczarki 10 szt.
Pieprz 1 szczypta
Ser żółty (plastry) 80 g
Sól 1 szczypta
Olej 5 łyżek
Bułka tarta ½ szklanki

Dodaj składnki do lodówki
i wyszukaj podobne przepisy

Przepis

Pieczarki kroimy w plastry i smażymy na patelni razem z drobno pokrojoną w kostkę cebulkę. Filety płuczemy i przekrajamy na 4 plastry, rozbijamy je delikatnie. Kładziemy na każdy z plastrów pieczarki usmażone z cebulką następnie po plastrze sera i zawijamy je starannie. Obtaczamy tak przygotowane dewolaje w jajku rozmieszanym z solą i pieprzem, a następnie w bułce tartej. Smażymy na dobrze rozgrzanej patelni na małym ogniu pod przykrywką.
Smacznego!