Omlet z warzywami
1778
3
0
udostępnij
100g
kcal 96,9
białko 5,3
węgl. 3,7
tłuszcz 6,8
cały przepis
kcal 752,7
białko 41,1
węgl. 28,7
tłuszcz 52,5

Omlet z warzywami

Szybki, pyszny i idealny dla 2 osób


Składniki

Mały pomidor 1 szt.
Cebula ½ szt.
Jaja 4 szt.
Pieczarki 4 szt.
Pieprz 1 szczypta
Sól ½ łyżeczki
Szpinak liście 10 g
Groszek puszka 100 g
Olej 2 łyżki
Chili 1 szczypta

Dodaj składnki do lodówki
i wyszukaj podobne przepisy

Przepis

Pieczarki myjemy i kroimy w plastry, cebulę kroimy w drobną kostkę, pomidora myjemy i również kroimy w kostkę. Na rozgrzany olej wrzucamy warzywa i smażymy je około 5 minut na małym ogniu mieszając co jakiś czas, pod koniec dodajemy liście szpinaku i groszek, solimy pieprzymy dodajemy chilli. W tym czasie oddzielamy żółtka od białek, białka ubijamy na sztywno, następnie do piany z białek delikatnie wlewamy zółtka, mieszamy, dodajemy soli i wylewamy na nasze warzywa smażymy jeszcze około 5 minut na małym ogniu,
Smacznego!