Zapiekanka makaronowa z tuńczykiem
968
0
0
udostępnij
100g
kcal 145,5
białko 9,6
węgl. 10,5
tłuszcz 7,2
cały przepis
kcal 1756,4
białko 115,5
węgl. 126,6
tłuszcz 87,5

Zapiekanka makaronowa z tuńczykiem

Pyszna i syta i zdrowa.


Składniki

Bazylia suszona lub świeża 2 szczypty
Czosnek 3 ząbki
Jaja 2 szt.
Pieczarki brązowe 200 g
Pieprz 2 szczypty
Ser żółty gouda 100 g
Sól 2 szczypty
Mrożony szpinak 400 g
Makaron penne 150 g
Tuńczyk puszka w sosie własnym 1 szt.
Olej 3 łyżki
Rozmaryn 2 szczypty

Dodaj składnki do lodówki
i wyszukaj podobne przepisy

Przepis

Makaron ugotować al dente przepłukać zimną wodą i odstawić do ostygnięcia. Rozmrożony szpinak przesmażyć na ok 1 łyżce oleju z drobno pokrojonym czosnkiem. Pieczarki pokroić w grube plastry. Jajka ugotować na twardo, następnie pokroić w cienkie plastry. Naczynie żaroodporne wysmarować olejem wyłożyć część makaronu na spód, nastepnie część szpinaku, całość tuńczyka, całość jajek, resztę szpinaku i resztę makaronu na koniec przykryć całość startym serem. Piec w temp 180 stopni przez ok 25 minut,
Smacznego!