Schab palce lizać
991
2
0
udostępnij
100g
kcal 38,9
białko 4,2
węgl. 1
tłuszcz 2
cały przepis
kcal 1030,1
białko 111,7
węgl. 25,4
tłuszcz 52,4

Schab palce lizać

Rozpływa się w ustach


Składniki

Czosnek 6 ząbków
Ziarna czarnego pieprzu 5 szt.
Sól 0.33 szklanki
Majonez 2 łyżki
Liść laurowy 5 szt.
Majeranek 1 łyżka
Cukier 2 łyżeczki
Chili 1 łyżeczka
Woda 2 l
Ziele angielskie 6 szt.
Schab 500 g
Ziarno jałowca 6 szt.

Dodaj składnki do lodówki
i wyszukaj podobne przepisy

Przepis

Wymieszać składniki w wodzie, następnie włożyć schab do garnka z zalewą i powoli podgrzać do delikatnego wrzenia. Gotujemy tak około 5 min. Po wyłączeniu schab ma czekać w wodzie do całkowitego schłodzenia, aż garnek będzie zimny. Powtórzyć tą czynność dwukrotnie tj. podgrzewamy, gotujemy, schładzamy.

Zimny schab wyjąć z garnka i włożyć do lodówki na 5 godzin.